final logo 11.06.13

edipsos P6080080Μη Χάσετε

Τη Μικρή Βουλή της πόλης. Πρόκειται για έναν θεσμό που παραμένει ζωντανός εδώ και αιώνες στη πόλη και λειτουργεί μέσα στο πάρκο του ΕΟΤ. Κάθε πρωί ανώνυμοι πολίτες, συνταξιούχοι και επισκέπτες της πόλης αγορεύουν και μοιράζονται τις απόψεις τους με το ένθερμο ακροατήριο. Πιείτε το πρωινό καφέ σας στα παγκάκια του πάρκου και παρακολουθήστε αυτή τη σύγχρονη «εκκλησία του δήμου»

Τη πανοραμική θέα της ακτής από την Αιδηψό μέχρι τα Γιάλτρα, από το χωριό Πολύλοφο (ή αλλιώς Γουργουβίτσα), έναν καταπράσινο οικισμό σε υψόμετρο 500μ. και απόσταση μόλις 12χλμ από τη πόλη.

Συνεχίζοντας από Πολύλοφο, επισκεφθείτε τη γυναικεία μονή Αγ. Γεωργίου Ηλίων σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Σε απόσταση 4χλμ θα βρείτε το παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικολάου. Μετά από μια βουτιά στα γαλανά νερά του, απολαύστε δίπλα στο κύμα ουζομεζέδες και θαλασσινά με θέα τον Ευβοϊκό.

Ανηφορίζοντας στην άκρη της πόλης στέκουν τα 40 Πλατάνια. Η πιο δροσερή συνοικία της Αιδηψού, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, σας περιμένει για να απολαύσετε υπό το θρόισμα των φύλλων στιγμές χαλάρωσης και υπέροχα εδέσματα. Στη περιοχή λειτουργούν επίσης καταλύματα για αυτούς που αποζητούν την απόλυτη ηρεμία.

Τέλος μη ξεχάσετε πως η Αιδηψός φημίζεται για τα γλυκά της. Δοκιμάστε μερικά από τα πιο φρέσκα γλυκά σε ένα από τα δεκάδες ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακά καφενεία της πόλης.

Αξιοθέατα

Επισκεφθείτε ένα από τα υδροθεραπευτήρια της πόλης ή τη δημοτική πλαζ των Λουτρών. Το καυτό νερό που αναβλύζει από τα βράχια της ακτής είναι μία μοναδική εμπειρία ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Σε πολλά ξενοδοχεία μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών στους ατομικούς λουτήρες ή σε σύγχρονες πισίνες.
Το παλαιό υδροθεραπευτήριο των Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά Αιδηψού. Είναι το κτίριο που έκανε την Αιδηψό ξακουστή και διατηρεί ακόμη την αίγλη του.
Τη «Σπηλιά» του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου. Είναι ένα μικρό οικοδόμημα με τρούλο που περιβάλλεται από θειούχα ύδατα που αναβλύζουν στην περιοχή και δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για είσοδο σπηλιάς.
Το Μουσείο Ναυτίλος. Κοχύλια, πέτρες και απολιθώματα συνδέονται με τη δημιουργία του σύμπαντος μέχρι τις πρώτες μορφές ζωής στον πλανήτη.Το Μουσείο Ναυτίλος δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του θαλάσσιου βυθού και των ζωντανών οργανισμών του, καθώς και τους τρόπους που ενέπνευσαν τον άνθρωπο για να δημιουργεί.Στην κύρια αίθουσα φωτισμένη ειδικά ώστε να δημιουργεί την αίσθηση βυθού παρουσιάζονται περίπου 3000 εκθέματα από όλο τον κόσμο.
Το Κύμα, το ξακουστό παλιό καφενείο που κυριολεκτικά ακροβατεί πάνω στη ακροθαλασσιά. Μετά από προσπάθειες ετών των κατοίκων της πόλης για την αναστήλωση και αξιοποίησή του, εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και όλοι ελπίζουν στη διάσωση αυτού του τόσο χαρακτηριστικού κτιρίου της Αιδηψού.